Snygga sulan!Trävirket plockas ur grunden, så här snyggt blir det.
Killar som har rasthäng.Formen med sina snygga kanter.


En dag på jobbet


När jag kom till jobbet i morse så var grabbarna redan på väg ut ur fikarummet och mötte mig i dörren.
"Vi ska gjuta", sa de :)
Whoho! Så var det dags för mig att få vara med om min första gjutning i betong, ewer ;)
Kostade på mig lite svengelska för att ni ska förstå min exaltering.Så fick då fåran fina armering tillslut gå under betong för att aldrig mer- i alle fall inte under våra år på jorden-synas under vår sol. Så här läckert kan det se ut, slät betong som fyller formarna på ena sidan och helt nakna, kalla järn på den andra... snyggt :)


Ser ut över arbetsplatsen, innan frukost har vi fått i ca halva den massan betong som skall användas under dagen. En hög kran med slang är på plats, jag kände mig inte tillräkligt smidig för att hoppa runt och manövrera den idag. Kanske en dag om man förlorar tio kilo eller så att man vågar springa runt på liknande brädor utan att riskera att hela formen kollapsar


När alla delar av formen fyllts, brädorna ovanpå rensats och betongen slätats i formarna ut så fick vi bygga upp stöd för alla pressenningar som skulle läggas över. Vi försökte få upp duken så mycket som möjligt så att vi kunde få under varmluft, betongen får inte bli kall.Här ligger alla "pressar" på med gångar för luft, det ska bli kul att se resultatet när vi river formen i morgon.
Som att lyfta formen av en sockerkaka :DGabriel fotograf (Små fotografer IIII)

Flera bilder ifrån kameran som har besuttits av Gabbemans flinka fotografhänder.
Moderns lilla rosa :)Den andra kameran i huset, som tydligen är populär att fotografera.Vad är det jag ser, är det inte en peng på det här fotografiet?Ensam hemma

Sjukskriven (återhämtad efter magsjuka?)


Sitter härinne o tittar ut, fint väder där ute ser jag.
Snön ser envis ut, men den börjar sakta tunnas ur och smälta bort i sina kanter.
Ännu ser snön så där otäckt tjock och envis ut, som ett tjockt lager med envis sirap som legat för länge innan man börjat torka upp det med diverse rengöringsmedel.
Vatten droppar uppifrån och ner på mina fönsterbläcken, det lägger sig och vilar en kort stund innan solen gör den till en stor vit, sedan svart och sedan en inte där längre fläck.
På vissa ställen där ute syns marken igenom, men på andra skulle ingen av oss kunna stå utan att hela kroppen skulle försvinna ner i en stor, djup snövall, så obekvämt må jag säga.

Detta sitter jag nu och skriver ner medans jag tittar ut och funderar, samtidigt som jag drar mig för att brygga den kanna kaffe som jag nog egentligen skulle behöva för att vakna till.
Nu tror jag också jag skulle behöva komma iväg och jobba i morgon, minns allt för klart hur det var att vara arbetslös för att kunna njuta av en sådan här dag.


Gabbe går till jobbet
Så här ska ett välfyllt verktygsbälte se ut.Gabriel är klar för att gå till jobbet och försörja familjen :)


Nu har han börjat bläddra i Biltema katalogen också, han vill ha en borr och en tryckluftstvätt :D
Tur att det är jag som håller i pengarna ännu så länge.

Små fotografer III

Ett urval från en serie fotografier, tagna utav anonym "minifotograf".
Kan vara Gabriel Larsson?
 


Själv älskar jag färgerna, ljuset, linjerna som skapas i dessa bilder, funderar faktiskt på att förstora upp en eller flera och rama in. Nu får ju barnen igentligen inte använda kameran själva, men de borde väl få det under uppsikt kanske?


Melissas andra kalas


Vi skulle äta lite tårta hos mamsen me jue :DMelissa blåser såå försiktigt.Men när hon tagit i så slocknade ljusen snart :)Syskonen har ingenting emot ett andra tårtkalas.Gästerna är också här! Peter o Bitte <3


Små fotografer II


Melissa övergår från att dokumentera brorsans upptåg till något annat.Hon tar några stämningsfulla bilder på ett kakfat och på storasyrran som tittar på..På tvn ja, där tittar hon.

Små fotografer

När man lämnar kameran obevakad här hemma kan man hitta en hel del intressanta bilder i den efteråt.
Vi har nämligen små fotografer hemma, det är mycket intressant med mammas och Stefans kameror.
Så här kan det gå till...Först tar en fotograf kort på bordet, vi listar senare ut att det är Gabriel.


Sedan tar han ett kort på sin syster.


Han lämnar sedan kameran hos sin syster så får hon ta kort.


Han vet ju vart den andre kameran är.


Han vet också hur man får på den.


Sådär, nu är linsen öppen.


Hrrmmm... skruttungar, får man göra så? Det är ingen ide ni nekar till brott den här gången :)


Ser fram emot våren

I helgen var vi i skogen och kollade till stugan som vi ska hyra framöver.
Ännu så länge ligger ju snön djup som ni vet, men jag är så ivrig att få sätta igång och röja där nu.
Stugan ligger lite för sig självt i en dunge med en fin och rätt så stor trädgård snart ska töa fram.
Den är rätt så stor, med kök, skafferi, ett tvättrum, ett rum och två klädkammare på nedervåningen och två rum med klädkammare uppe. Trägolv och en vedspis är ju bara det mysigaste.
Vi hoppas på att vi ska kunna få städa rent och få dit lite egna saker snart, snart!

Men nu när vi var där så gick vi på inventering och skottade fram en vändplan, drack kaffe och sedan åkte vi hem. Det var lite läskigt att åka på den där stigen nu kan jag säga, det var inte jag som höll i ratten den här gången men jag kände hur bilen krängde. Hade vi sett från början hur hög snön var på vägen så hade vi inte åkt in från början, men sen blev det svårt att vända så då kunde vi lika gärna åka hela vägen fram.
Sedan, på vägen hem när vi nästan var framme vid stora vägen så blev vi stoppade av ett stort lass med snö som hade ramlat ner ifrån ett tak nära vägen. Så då var det bara att ta fram skyffeln igen.Älsklingen lånar mina nya regnbrallor som jag fått från jobbet, han hade inte lika rejäla stövlar som jag. Vi fick turas om att skotta en stund, när det värsta var borta så provade vi att åka och vi kom igenom.

Kvällen tillbringade vi sedan i mammas och Boris källare, på "spat". Vi badade härligt masserande bubbelbad, drack svalkande öl och sedan blev det bastun. Värden hade varit nere i förväg och tänt upp ljus och satt på fin avkopplande musik, så snällt.

RSS 2.0